Pyszne kotlety mielone z gotowanego mięsa. Jak zrobić kotlety palce lizać?
czwartek, 23 listopada 2023
Kotlety mielone zgotowanego mięsa to najlepsze kotlety, jakie możesz przygotować dla swojej rodziny. Są bardziej soczyste i aromatyczne od klasycznych i możesz w nich ukryć wiele warzyw, czyli przemycić do diety domowników wiele cennych witamin.Są znacznie delikatniejsze w smaku, mają bardziej apetyczny kolor i co najważniejsze nawet urodzony niejadek nie znajdzie w nich żadnych chrząstek i żyłek, które spotkamy w kotletach smażonych z surowego mięsa. Zobacz jak przygotować kotlety mielone palce lizać.
Przepis na kotlety mielone z gotowanego mięsa, przepis na 5 porcji
Jak zrobić kotlety mielone z gotowanego mięsa?
Zacznij od przygotowania produktów. Dokładnie umyj mięso pod bieżącą wodą, następnie wszystkie warzywa. Do dużego garnka lub multicookera (będzie szybciej) włóż składniki w następującej kolejności:
Przygotowanie składników do mielenia
Na oddzielnym talerzu pokryj całe jego dni grubą warstwą bułki tartej
Kotlety z gotowanego mięsa, czyli mięso palce lizać dla niejadka
Wiele dzieci nie lubi warzyw i pomimo usilnych starań rodziców, trudne jest je wprowadzić do diety mojego niejadka. Zmielone i zmieszane z mięsem i zamknięte w chrupiącej panierce są niewidoczne w kotletach. Kotlety podajemy z ziemniakami lub ryżem, można je polać sosem pieczeniowym lub śmietanowo koperkowym. Jak raz spróbujecie takich mielonych, będziecie je robić zawsze. Tak przygotowane mięso można również faszerować serem żółtym, ogórkiem kiszonym i papryką. Możesz je też zrobić z mięsa i warzyw z rosołu, będą wprawdzie delikatniejsze, ale równie smaczne.
Komentarze